Sediu nou: Calea Calarasilor nr.34, Bucureşti
0768-747-911 / 0747-388-167

Nu de puţine ori am fost întrebaţi în service de către clienţi „cum este corect să închidă laptopul?”, să îl închidă din butonul de power sau din windows prin butonul Shut Down, evident răspunsul la o asemenea întrebare nu poate fi alta decât „laptopul se închide corect atât partea software cât şi hardware prin butonul Shut Down”, dar hai să detaliăm puţin subiectul pentru a înţelege despre ce este vorba.

Chiar dacă mulţi dintre veţi spune, „da dar nu să întâmplat nimic, am oprit astfel laptopul şi calculatorul de nenumărate ori şi totul merge bine și în ziua de azi”. În prima fază noi vă spunem că sunteţi un norocos, că hardul va rezistat la unitatea laptop sau unitatea PC atâta vreme, înseamnă că aveţi un hard disk foarte rezistent.

Atunci când un laptop sau un calculator este oprit din butonul de power, principală componenta hardware care se deteriorează este hard disk-ul, iar o dată cu el se pot pierde date personale foarte importante. Pe partea software se pot pierde fişiere importante dar se pot şterge şi cai de acces în windows.

Puţin despre Hard-uri pentru a înţelege de ce acestea se pot strica

Informaţia în hard-uri este înmagazinată pe discuri, hardurile vechi aveau mai multe pe cand cele noi folosesc doar unul şi eficient.

Discurile unui hard se învârt foarte rapid ajungând la câteva mii de rotaţii pe minut, iar în tot acest timp braţul de scriere citire se mişcă înainte şi înapoi, citind şi scriind informaţia ce rulează în windows.

În procesul de închidere corectă a laptopului sau calculatorului, sunt câteva trepte pe care sistemul îl urmează, protejând astfel hardul şi informaţia din acesta. Atunci când sistemul este închis corect prin butonul Shut Down, acesta are grijă să îşi salveze toate fişierele datele şi căile de acces în windows apoi să le închidă pe rând, ajungând că în faza finală în care se întrerupe alimentarea, braţul de scriere şi citire din hard să fie parcat liniştit în timp ce discurile încep să încetinească, astfel hardul este protejat.

Acest tip de oprire poate dura şi 1 – 2 minute, până informaţia este aranjată corespunzător.

Oprirea prin apăsarea butonului de pawer este mult mai rapidă poate dura 5-6 secunde, se întrerupe brusc alimentarea cu energie şi gata.

Optând pentru acest tip de oprire a laptopului sau a calculatorului, toate fişierele la care Windows-ul lucra au fost închise forţat, fapt ce poate duce la coruperi de fişiere, pierderi de date, din pricina faptului că sistemul de operare nu a reuşit să termine de scris corect aceste date/fişiere.

Dacă în cazul în care sistemul lucra la regiştri iar sistemul este oprit brusc atunci acesta poate fi incomplet sau să aibă date corupte, acest lucru din pricina faptului că nu a şi-a terminat de scris fişierele de registru.

Sper că acest articol să vă fi lămurit în privinţa modului de oprire a laptopului sau a calculatorului, dacă nu aţi înţeles, noi vă aşteptam la service-ul nostru pentru a va schimba hard-ul şi pentru a recupera datele din cel vechi, ne găsiţi pe Calea Calarasilor nr. 34 sector 3 Bucureşti la 200 metri de benzinariile MOL si OMV de la unirii.

Comment (0) Hits: 3648

Reparare GPS Magellan în Bucureşti, reprarăm gps-uri Magellan şi actualizăm hărţi, instalăm aplicaţii după de navigare după necesităţile dumneavoastră pentru taxi, camion sau pasager, resoftăm GPS-uri Magellan cu soft iGO, încercăm să vă venim în ajutor personalizându-vă gps-ul după necesitaţi. La service-ul nostru din strada Vasile Lascăr 134 vedeţi hartă aici, venim în ajutorul dumneavoastră fie că aveţi probleme tehnice sau software cu GPS-ul .

Read More Comment (0) Hits: 1631

Pentru a intra în acest subiect consider că este necesar să ne definim puţin ce este procesorul şi sub ce denumiri îl întâlnim.

„Procesorul încorporează funcțiile unității centrale de prelucrare a informației (U.C.P. sau în engleză: CPU) a unui calculator sau a unui sistem electronic structurat funcțional (care coordonează sistemul) și care, fizic, se prezintă sub forma unui circuit electronic integrat IC cunoscut și sub numele de cip electronic. Reprezintă forma structurală cea mai complexă pe care o pot avea circuitele integrate. 

Procesorul asigură procesarea instrucțiunilor și datelor, atât a celora din sistemul de operare al sistemului, cât și a celora din aplicația utilizatorului, și anume le interpretează, prelucrează și controlează, execută sau supervizează transferurile de informații și controlează activitatea generală a celorlalte componente care alcătuiesc un sistem de calcul.”

Procesorul este una din principalele componente a unui laptop, acestea sunt fabricate în cea mai mare parte de către Intel şi AMD, cu siguranţă sunt şi alţi producători de procesoare, dar procesoarele făcute de aceşti doi producători sunt cele mai folosite şi cele mai populare.

Procesorul este conectat în laptop pe placa de bază, cu ajutorul unui slot care este cunoscut sub numele de socketul procesorului.

Procesorul este o componentă foarte importantă şi foarte solicitată intr-un laptop, acesta are capacitatea de a procesa într-un timp foarte scurt, foarte multă informaţie, pentru a da utilizatorului informaţia solicitata.

În ceea ce priveşte alegerea unui procesor, în ceea ce ne priveşte noi recomandăm procesoare Intel, acestea sau demonstrat a fi mai fiabile, se prăjesc mai greu faţă de procesoarele AMD, pentru care este necesară un sistem de răcire foarte performant, adesea utilizatori sunt nevoiţi să folosească sisteme de răcire adiţionale (ventilatoare externe), petru a veni în ajutorul sistemului de răcire.

Procesoarele sunt ultimele componente din laptop care se pot strica de obicei acestea se ard cel mai greu, dar asta nu înseamnă că nu se pot strica. Unele procesoare se pot arde şi la o lună de la cumpărarea laptopului.

Hai să vedem ce probleme pot să apară la procesoare:
Procesoarele de pot prăji (arde), Simptomele arderi procesorului sau acesta numai funcţionează în parametri normali, laptopul dumneavoastră nu mai arata imagine, se opreşte când îl porniţi, se opreşte în sarcina, coolerul (ventilatorul) este turat la maxim şi nu încetineşte, alte semne particulare.

De reţinut procesoarele trebuie răcite corespunzător pentru a lucra în parametri normali, pentru a vă asigura că procesorul laptopului dumneavoastră lucrează în parametri normali veniţi cu laptopul la curăţat periodic, acesta este unul din principalele motive pentru care acesta se supra încălzeşte, lucru ce va duce inevitabil la arderea, topirea acestuia.

Comment (0) Hits: 1194

Service laptop sector 5 Bucureşti, reparăm şi resoftăm orice model de laptop. Dacă ecranul laptopului nu se mai aprinde sau se încălzeşte foarte puternic, dacă laptopul nu mai porneşte sau dacă laptopul se aprinde şi se stinge, dacă de o vreme laptopul se mişca din ce în ce mi greu, noi suntem aici să remediem toate aceste probleme dar şi altele.

Read More Comment (0) Hits: 1501

Laptopul se defectează uşor, acest lucru nu este un secret pentru nimeni, dar există o problemă ce o întâlnim foarte des în service, aceasta este oprirea bruscă şi neanunțată a laptopului fără motiv. Laptopul se închide brusc, de parcă ar rămâne fără tensiune, la foarte scurt timp de la apăsarea butonului de power.

Motivele opriri bruște a laptopului sunt multiple, fapt pentru care recomandăm venirea de urgență în service cu laptopul pentru o diagnosticare gratuită în service-ul nostru.

Read More Comment (0) Hits: 16774

Actualizare harți pentru  GPS-ul Tomtom, actualizăm hărţi, pentru taxi, camion sau pasager, resoftăm GPS-uri Tomtom cu soft iGO, pe care implementăm cele mai noi hărți. Oferim la servisul nostru din strada Vasile Lascăr 134 și servicii de reparare a GPS-urilor defecte cu display spart, mufe stricate, butoane scoase și altele.

Read More Comment (1) Hits: 8765

Recent comments

 • mihai

  buna ziua am un gps tom tom go 750 europa 45 imi puteti spune la ce pret ajunge actualizarea lui va multumesc
  0
View other comments

Aveţi un laptop Medion defect,cu probleme tehnice sau software, căutaţi un centru de reparaţii laptopuri şi ați ajuns pe acesta pagină, aţi ajuns unde trebuie, ne bucurăm să venim în întâmpinarea dumneavoastră, avem soluţii pentru rezolvarea oricărei probleme Software sau Hardware. Suntem specializaţi în diagnosticarea şi repararea laptopurilor Medion orice model/serie.

Reparam şi resoftăm laptopuri pentru sectorul 4 din Bucureşti, dacă locuiţi in sectorul 4 din capitală iar laptopul are probleme de natură tehnică sau software noi vă putem ajuta. Veniţi centrul nostru din Calea Calarasilor 34 ce se află foarte aproape de benzinariile MOL si OMV Unirii.

Read More Comment (0) Hits: 1789

Reparăm laptop-uri pentru sectorul 6 Bucureşti, curăţăm şi resoftăm orice model de laptop. Aveţi un laptop ce nu se mai aprinde acesta, se încălzeşte foarte puternic, dacă laptopul porneşte şi ecranul nu se mai aprinde, sau dacă laptopul se aprinde şi se stinge, dacă viteza de procesare a laptopului a scăzut, noi suntem aici să remediem toate aceste probleme dar şi altele.

Read More Comment (0) Hits: 6044

Service de reparare şi resoftare pentru GPS Garmin, facem actualizare de hărţi, pentru taxi, camion sau pasager. Service-ul nostru este specializat în actualizarea softului şi hărţilor pentru GPS Garmin, vă putem instala cele mai bune hărţi pentru GPS.

Read More Comment (4) Hits: 4029

Recent comments

 • Bota Fanica

  Buna ziua. Am o problema cu un GPS Garmin Dakota 10. Se blocheaza la pornire, "ingheata" ecranul si nu mai incarca nimic . Nici calculatorul nu il vede daca il cuplez prin USB. Cam la ce pret estimati reparatia si in cat timp se poate rezolva? Multumesc
  0
 • adrian

  Buna ziua! Vreau sa schimb display-ul la un gps garmin nuvi 2545 LMT. Cat m-ar costa? Va multumesc!
  0
View other comments