Sediu nou: Calea Calarasilor nr.34, Bucureşti
0768-747-911 / 0747-388-167

Display-ul nu se aprinde, dar laptopul funcţionează Invertorul sau lampa pot fi defecte

Invertoare diverse

Invertorul laptopului se găseşte în mai multe forme şi dimensiuni, în funcţie de producătorul laptopului, de mărimea display-ului.

Invertorul are proprietatea de a alimenta cu energie electrică lampa display-ului de laptop, responsabilă cu luminozitatea, acesta este montat în interiorul display-ului, de cele mai multe ori în partea de jos a acestuia.

Inventorul are proprietatea de a transforma tensiunea mică ce iese din placa de bază în tensiune care poate ajunge la câteva sute de volţi, tensiune necesară, funcţionări lămpi display-ului.

Atunci când invertorul funcţionează în parametri, lampa display-ului luminează corect, iar luminozitatea ecranului este bună.

IMPORTANT!!! Când un invertor este stricat acesta poate duce şi la defectarea display-ului, fapt pentru care vă recomandăm sa veniţi în timp util la primele simptome pentru ca laptopul să nu capete şi alte defecţiuni, lucru ce va genera costuri suplimentare, pentru repararea acestuia.

 

Simptomele unui Invertor stricat sau în curs de defectare:

  • Când porneşti laptopul ecranul se aprinde, pentru o perioadă scurtă de timp apoi se stinge;
  • Luminozitatea este scăzută ecranul este întunecos;
  • Laptopul este aprins dar monitorul nu se aprinde;
  • Ecranul laptopului este luminat corect, dar pe parcursul funcţionari lumina se mai stinge şi porneşte când restartezi.

Unde se găseşte invertorul

Invertorul este poziţionat în partea de jos la laptopului sub display, lucru pe care îl puteţi observa şi în imaginea de mai jos, acesta se poate vedea după ce este desfăcută carcasa display-ului (partea din faţă).

De reţinut: Simptomele enunţate mai sus, sunt valabile şi în cazul în care lampa ce luminează display-ul este defectă sau în curs de defectare, fapt pentru pentru care, atunci când veniţi la serice, vom măsura cu echipament profesional, componentele implicate în sistemul de iluminat, vezi imagine invertor şi lampa.

Vă invităm în service-ul nostru de laptopuri pentru verificări şi rezolvarea acestor defecţiuni, în Calea Calarasilor nr.34, sector 3 Bucureşti, unde vom putea remedia problema pe loc sau în maxim 24h, dacă componenta defectă nu este în stoc.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars
  • No comments found

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.