Calea Călărași 34

București

}

Luni-Vineri: 09:00 - 18:00

5 trucuri împotriva supraîncălzirii laptopului

de | iun. 26, 2018 | Sfaturi service

Acesta este un subiect pe care l-am mai dezbătut în blogul Service PC Laptop. În momentul în care laptopul se supraîncălzește vă recomandăm să îl aduceți direct la sediul nostru din Calea Călărași nr. 34, București pentru o diagnosticare gratuită.

Totuși, nu mai este un secret pentru nimeni că laptopurile suferă ori de câte ori se află în medii cu o temperatură ridicată. Ca urmare a conceperii lor în dimensiuni din ce în ce mai mici și a faptului că sunt tot mai compacte, laptopurile sunt în mod deosebit afectate de creșterea temperaturii, fie ea internă sau externă. Supraîncălzirea poate atrage defectarea altor componente ale laptopului și dacă nu se ține cont de acest simptom reparația poate fi mult mai scumpă decât o curățare profesională.

În acest articol vom menționa 5 metode pentru a evita uzura prematură a componentelor unui laptop, zgomotul infernal al ventilatorului și momentele în care se stinge fără avertisment din cauza supraîncălzirii laptopului.

5 trucuri împotriva supraîncălzirii laptopului

 

1. Nu neglijați termenul de șase luni între curățările profesionale la service.

Noi vă asigurăm un service laptop rapid, unde nu va trebui să așteptați mult până când laptopul dvs. va fi din nou în stare de funcționare, fără probleme de supraîncălzire și fără să riscați alte surprize neplăcute.

5 trucuri împotriva supraîncălzirii laptopului

2. Lucrați cu laptopul așezat pe o suprafață plană și tare.

Știm că este mai comod să lucrați cu laptopul în brațe sau pe genunchi, în fotoliul preferat, sau chiar în pat.

Vestea proastă este că laptopurile nu se simt deloc bine între pilote și saltele, pentru că nu se pot aerisi corespunzător.

De aceea, varianta ideală este să îl așezați întotdeauna pe o suprafață tare și dreaptă, sau pe un suport cu aerisire.

5 trucuri împotriva supraîncălzirii laptopului

3. Folosiți un suport de laptop cu ventilare.

Acest gen de sistem are două avantaje importante: permite ridicarea laptopului și este echipat cu un ventilator care permite aerisirea corespunzătoare în timpul lucrului, chiar și atunci când nu stați la birou sau la masă.

Însă chiar și așa, praful va intra prin orificiile de ventilare și este absolut necesar să aduceți laptopul la noi la service pentru o curățare profesională, care să prelungească durata de funcționare a laptopului și a componentelor din interior.

4. Curățați des zonele de ventilare.

Dacă laptopul dvs. se supraîncălzește din ce în ce mai mult, este probabil ca praful să fie cauza.

Există spray-uri de curățare speciale pentru laptopuri sau chiar mini-aspiratoare, însă acestea nu vă garantează același succes ca la service, unde laptopul dvs. va ajunge pe mâinile unor profesioniști desăvârșiți și vor efectua o curățare profesională.

5. Închideți programele care se deschid automat la pornirea laptopului.

Acestea vor pune procesorul la treabă chiar din primul moment. Dacă nu aveți nevoie de ele, va trebui să le setați să nu se mai deschidă automat.

Veți reduce astfel munca procesorului și, în consecință și șansele de supraîncălzire.

Articole recente din blogul Service Laptop:

Laptopul e wireless. De ce îl ținem conectat la priză?

Laptopul este un sistem de calcul portabil, cu acumulator, motiv pentru care poate fi numit un device wireless, adică fără fir. În mod paradoxal, de cele mai multe ori regăsim laptopurile conectate la priză. Dacă și dumneavoastră obișnuiți să țineți încărcătorul conectat la laptop, înseamnă că bateria se descarcă înainte să finalizați activitatea. În cazul acesta, veniți la service laptop București pentru a afla dacă se impune schimbarea bateriei.

citiți mai mult

Top 3 criterii de alegere a service-ului din București

Locuitorii capitalei au foarte multe variante atunci când caută un Service Laptop București. Au atât de multe opțiuni, încât caută recomandări online sau printre cunoscuți. Această căutare ia sfârșit odată cu găsirea noastră, fiindcă noi îndeplinim toate cele trei criterii care contează în alegerea unui service la care să mergeți atunci când laptopul dumneavoastră necesită o reparație.

citiți mai mult