Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Cum să procedați dacă tastatura laptopului nu mai reacționează

by iul. 31, 2018Sfaturi service

Ce puteți face cu un laptop pe care nu mai aveți posibilitatea să tastați? Mai nimic, nu-i așa? Cel mult să îl aprindeți, să deschideți browserul și site-urile frecventate și să accesați un număr limitat de opțiuni și de funcții numai cu mouse-ul. Fie și așa, vă veți simți frustrat în legătură cu funcționarea extrem de limitată a laptopului, cauzată de o tastatură paralizată de-a dreptul.

Dacă îl folosiți pentru a conversa cu rudele și prietenii sau pentru a lucra, veți vedea că, fără tastatură, laptopul devine un produs perfect inutil.

Deși situațiile cele mai  întâlnite la laptopuri sunt legate de supraîncălzirea acestuia sau de afișarea eronată, se manifestă din când în când și funcționări deficitare ale tastaturilor laptopurilor aflate în folosință.

Tastele se pot bloca, unele butoane pot da alte comenzi, din eroare, însă este o situație prin care nu ați dori să treceți niciodată: tastatura de la laptop să nu mai reacționeze deloc, indiferent ce ați încerca să faceți, chiar și după un restart.

Ce să faceți și să verificați înainte să veniți cu laptopul la noi

Curățați, scuturați, aspirați. Dintr-un alt articol de pe blogul nostru puteți afla câteva instrucțiuni pentru curățat tastatura.

Faceți tot posibilul ca tastatura să fie curată, să nu aibă corpuri străine și să nu fie vorba de lichid vărsat pe tastatură.

Dacă în continuare tastatura laptopului nu mai reacționează, probabil că problema a fost cauzată de un driver. Este momentul să intrați la Device Manager și să verificați ce apare în dreptul tastaturii. Este posibil să fie nevoie de un simplu upgrade al driverului pentru tastatură.

Cel mai bine, veniți la Service Laptop în București pentru a reda funcționalitatea tastaturii

Înlocuire tastatură laptop

Înlocuire tastatură laptop

La fel de bine, este posibil ca niciuna dintre acțiunile de mai sus să nu aibă efect, deoarece cauza poate fi alta. Uneori, este vorba de o lipsă de conexiune între tastatură și procesor, alteori este vorba de însăși placa de bază, care prezintă defecțiuni specifice.

În orice caz, este indicat să apelați la noi, pentru diagnosticare gratuită și reparație rapidă. De cele mai multe ori, sunt situații pe care noi le-am mai întâlnit, iar tehnicienii noștri știu exact ceea ce au de făcut. În ultimă instanță, se va apela la înlocuirea tastaturii laptopului dumneavoastră, însă numai dacă situația o va cere și doar cu acordul dumneavoastră în prealabil.

Dacă tot veniți la service, profitați și faceți o verificare suplimentară

Tehnicienii de la Service PC Laptop vă stau la dispoziție și, dacă doriți, pot verifica laptopul dumneavoastră și din alte puncte de vedere. După cum este precizat și mai sus, diagnosticarea la Service PC Laptop este gratuită. Veniți cu laptopul la noi și asigurați-vă că nu va trebui să reveniți la service prea curând (decât pentru curățarea profesională la fiecare 6 luni, pe care o recomandăm).

Articole recente din blogul Service Laptop: