Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Laptopul e wireless. De ce îl ținem conectat la priză?

by nov. 11, 2018Sfaturi service

Laptopul este un sistem de calcul portabil, cu acumulator, motiv pentru care poate fi numit un device wireless, adică fără fir. În mod paradoxal, de cele mai multe ori regăsim laptopurile conectate la priză. Dacă și dumneavoastră obișnuiți să țineți încărcătorul conectat la laptop, înseamnă că bateria se descarcă înainte să finalizați activitatea. În cazul acesta, veniți la service laptop București pentru a afla dacă se impune schimbarea bateriei.

 Performanțele bateriei laptopului, în cifre

 Ca orice consumabil, bateria de laptop Li-Ion are o anumită durată de viață, cuprinsă între 2 și 3 ani. Dacă este bateria originală a laptopului dumneavoastră și nu a împlinit nici măcar doi ani, țineți cont de ciclurile încărcare-descărcare, în cuantum de 500 pentru modelele mai vechi sau modeste de laptopuri și 1000 pentru laptopurile Apple sau cele mai sofisticate aparținând altor producători.

 Desigur, folosirea intensivă pentru ore în șir a laptopului nu poate fi posibilă fără conectarea laptopului la încărcător, și încărcătorul în priză, însă ideal pentru bateria laptopului este să se încarce până la 100% fără să fie folosit, apoi să se descarce până pe la nivelul de 10% fără să fie conectat la o sursă de curent electric.

 O sesiune completă de încărcare durează 3-4 ore dacă laptopul nu este folosit între timp și mult mai mult în caz contrar. De regulă, laptopul se lasă la încărcat noaptea, pentru ca ziua să poată fi deplasat oriunde, fără să mai fie nevoie să fie pus în apropierea unei prize. 

Baterie laptop îndepărtată

Baterie laptop îndepărtată

 Laptopul dumneavoastră este… wireless

 Dacă nu respectați voia bateriei laptopului dumneavoastră, vă veți trezi în situația în care laptopul vă va permite într-o măsură mult mai mică față de în mod normal a-l folosi departe de priză, de exemplu pe o terasă sau în anumite trenuri. Această condiționare se transformă într-un paradox, pentru că laptopul își pierde puțin din potențialul mobil. Devine un fel de PC și asta nu vă încântă.

 Într-un prezent în continuă mișcare – inclusiv în weekend, laptopul devine o necesitate în bagaj și trebuie să poată sta încărcat cât de mult posibil. Dacă se descarcă mult prea repede, aceasta se întâmplă deoarece laptopul funcționează la o temperatură mai mare decât trebuie; poate fi bateria uzată sau poate fi vorba de o altă problemă.

 Dacă lăsați laptopul deoparte pentru cel puțin două zile, nu îl lăsați cu bateria încărcată 100%, dar nici cu bateria aproape descărcată. Nivelul optim este la jumătate, 50%, ca să mențineți o durată de viață crescută a bateriei.

 Vă scăpăm laptopul de dependența de cablu!

 Pentru o verificare amănunțită, pentru a ști cu exactitate ce este în regulă sau în neregulă cu bateria, ne puteți vizita cu încredere. Suntem un service laptop București pentru care încărcarea și bateria unui laptop nu mai sunt demult secrete pentru noi: am publicat un articol pe subiectul bateriei de laptop cu mult timp în urmă.

Articole recente din blogul Service Laptop: