Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Recomandăm servirea laptopului la temperatura camerei

by ian. 11, 2019Sfaturi service

Pe durata iernii, o constantă este frigul și numai luarea de măsuri face ca frigul să nu devină o problemă. Dacă vă îmbrăcați bine, dacă beți ceaiuri calde și dacă, într-un cuvânt, aveți grijă să nu înghețați și să nu răciți, tot așa trebuie să vă preocupe și laptopul dumneavoastră. În caz contrar, nu vă veți servi de laptop, ci veți ajungeți la Service Laptop București.

Un laptop trebuie să fie transportat oriunde și ideal ar fi să poată fi utilizat oriunde. Mobilitatea și accesibilitatea sunt avantaje ale laptopului față de un PC. Nu și pe timpul iernii, când este mult prea frig pentru ca echipamentele electronice să funcționeze în mod corespunzător dacă stau afară.

Acest lucru nu ar fi singura problemă (n.n. temperatura scăzută), dar condensul creat în urma trecerii de la 0 grade la temperatura camerei (20 de grade, în medie) este o problemă și mai mare!

Cât să lăsați laptopul să își revină din îngheț

 

Condensul pe placa de bază produce ravagii, dilatarea bruscă a componentelor mici și sensibile la modificările termice pot provoca fisuri. Unele componente care oricum se dilatau, funcționând la temperaturi mai ridicate, nu vor suferi, dar le pot afecta pe celelalte de lângă ele sau pot afecta lipiturile.

Detaliile sunt multe – tehnicienii noștri de service le cunosc, însă important pentru dumneavoastră este: ce trebuie să faceți pe timp de iarnă pentru ca laptopul să nu fie afectat, totuși să poată fi folosit la fel de mult ca în restul anului.

Laptop în zăpadă

Nici în calea crivățului, nici la gura sobei

 

În caracteristicile tehnice ale laptopului dumneavoastră trebuie să se regăsească și plajele de temperatură pentru depozitare, și umiditatea relativă de stocare. Alte valori din aceleași categorii sunt înregistrate pentru regimul de folosire.

Nici să fiți ultraprotectiv sau să puneți laptopul (mai ales dacă e rece) lângă o sursă de căldură nu este recomandat. Diferențele de temperatură sunt nocive, iar diferențele bruște de temperatură sunt agresive de-a dreptul. Efectele se resimt pe parcursul folosirii și se pot vedea fizic după ce laptopul este dezasamblat.

Comparația folosită în titlu – cea cu servirea la temperatura camerei – ilustrează foarte bine singura situație în care un laptop poate fi pornit și folosit în deplină siguranță.

Protejați laptopul pe durata deplasării în medii reci. Este de preferat să țineți laptopul în geantă și geanta în habitaclul încălzit al mașinii, nu în portbagajul în care este aproape aceeași temperatură ca afară.

După scoaterea din geantă într-un spațiu încălzit, lăsați laptopul pentru 10-15 minute înainte să îl aprindeți. Dacă nu aveți răbdare suficientă, condensul va acționa extrem de negativ în interior. Vă spunem aceste lucruri pentru că iarnă de iarnă vin clienți la noi cu problema condensului sau cu agravarea problemelor mai vechi din cauza frigului și/sau a condensului.

Preferăm să vă sfătuim astfel și să vă ajutăm cu lucrări de service mai importante decât să încercăm să limităm efectele gerului. Bineînțeles, restul sfaturilor din articolul nostru precedent despre protejarea laptopului rămân valabile.

Articole recente din blogul Service Laptop: