Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Coronavirus. De ce să vă dezinfectați laptopul și cum

by mart. 31, 2020Sfaturi service

Ieșim din sfera subiectelor general valabile referitoare la întreținerea laptopului pentru a veni către dumneavoastră cu un sfat adaptat acestei perioade atât de dificile pentru toți bucureștenii. Un sfat prin care, în mod paradoxal, vă încurajăm să faceți ceva ce în mod normal nu v-am recomanda.

În numele sănătății, dezinfectați-vă laptopul!

Astăzi, mai mult ca niciodată în ultimii ani, nevoia de dezinfectare a mâinilor și a suprafețelor cu care acestea intră în contact este stringentă. Virusul se transmite prin picături de salivă care pot ajunge pe laptop prin tuse, strănut sau vorbit sau prin utilizarea laptopului folosind mâini purtătoare de virus.

Dacă la noi la Service Laptop veniți cu laptopul dumneavoastră pentru o curățare profesională de praf, acest fapt nu vă exonerează de responsabilitatea curățării prafului de pe laptop în scopul opririi firelor de praf să ajungă în cantități mari în interior.

Făcând o paralelă, tot responsabilitatea dumneavoastră este să dezinfectați laptopul pe care îl folosiți (și mai ales dacă îl folosesc și alte persoane), ca să îndepărtați cât de mult posibil riscul infectării cu noul coronavirus care provoacă epidemie astăzi.

Experții cred că virusul poate supraviețui timp de câteva zile bune pe suprafețe precum ecranul și carcasa laptopului. Iată de ce puteți șterge laptopul cu substanțe pe bază de alcool, cu dezinfectant de mâini, totul dacă se folosesc materiale cu microfibră pentru aplicare, nu hârtii sau cârpe abrazive care mai mult fac șanțuri pe suprafețele respective, oferind ocazia ascunderii microorganismelor de orice tip poate mai mult decât înainte.

 Apple a emis recent un document care a mirat lumea

În document este recomandat ca cei care sunt prevăzători îndeajuns de mult încât să își dorească ștergerea telefoanelor marca Apple cu dezinfectanți – o pot face.

Prin acest document, colosul din IT&C a insuflat clienților săi în contextul actual internațional dorința de a pune sănătatea pe primul plan și pe plan secund produsul folosit, chiar dacă acel produs poartă marca acestui producător.

Dacă venea acest mesaj de la noi, deci de la un service de laptopuri, PC-uri, telefoane și tablete, clienții noștri puteau bănui pe nedrept că profităm de context ca să obținem ulterior mai multe vizite la service – fiindcă dezinfectanții aceștia nu sunt potriviți, nici recomandați ca regulă generală pentru curățarea și protejarea laptopurilor.

De ce să vă dezinfectați laptopul și cum

Am luat măsurile necesare. Continuăm lucrările de service

În curățenia de primăvară se pune mereu pe to do list activitatea de curățare a tastaturii laptopului cum menționam aici pe blog cu altă ocazie. Numai că această primăvară a debutat într-un mod aparte: un nou virus se propagă, inclusiv în București, și acest fapt trebuie să ne pună pe toți în gardă.

Rugăm pe această cale toți clienții să își dezinfecteze laptopul înainte să ni-l dea în primire. Acest gest trebuie privit ca un gest de minimă precauție care să vină atât în ajutorul nostru, cât și al dumneavoastră personal.

Întreaga echipă Service Laptop și-a luat deja toate măsurile de protecție contra Covid19. Pentru problemele de service întâmpinate, apelați la noi cu încredere în continuare.

Articole recente din blogul Service Laptop: