Calea Călărașilor nr.34
0747-388-167

Service laptop blog

USB tip C sau USB-C not recognized

usb not recognized

Pentru început, conexiunea USB tip C sau USB-C este utilizată fie pentru conexiunea telefoanelor mobile la laptop, hard disk portabil sau pentru încărcarea laptop-ului cu Windows 10, dar unele condiții neprevăzute precum incompatibilitatea în combinația hardware-software pot afecta conexiunea.

În astfel de cazuri, notificările afișate pe displayul laptop-ului cu Windows vă pot ajuta să identificați problema și să încercați câteva sfaturi pentru a remedia rapid problemele.

Înainte de a începe, asigurați-vă că ați instalat pe laptop toate cele mai recente actualizări Windows. Dacă primiți mesaje precum Acest port USB nu acceptă Display Port (Thunderbolt) sau Dispozitivul USB poate avea o funcționalitate limitată atunci când este conectat la acest port, utilizați un alt port USB la laptop. Dacă acest lucru nu ajută, încercați urmatoarele.

1] Dacă dispozitivul USB care este conectat la laptop, raportează o problemă sau există o problemă cu driverul dispozitivului, deschideți Device Manager și găsiți dispozitivul necunoscut care provoacă problema, identificândul printr-un semn de exclamare de culoare galbenă. După aceea, pur și simplu selectați dispozitivul, alegeți Properties cu click dreapta și verificați starea device-ului.

Dacă afișează un cod de eroare, verificați codul de eroare în Device Manager și utilizați-l pentru a depana problema.

2] Un alt motiv probabil ca USB-C să nu funcționează pe Windows 10 ar putea fi încărcarea laptopului insuficientă. Acest lucru poate apărea atunci când:

    •    Încărcătorul nu este compatibil cu laptopul dvs.
    •    Încărcătorul nu este suficient de puternic pentru a încărca laptopul.
    •    Încărcătorul nu este conectat la un port de încărcare de pe laptop.
    •    Cablul de încărcare nu îndeplinește cerințele de alimentare ale încărcătorului, laptopul.

Pentru a remedia acest lucru, utilizați întotdeauna încărcătorul și cablul original venit împreună cu laptopul și asigurați-vă că vă conectați încărcătorul la portul de încărcare USB-C de pe laptop. De asemenea, încercați să curățați portul USB-C de pe laptop.

3] Funcționalitatea dispozitivului USB sau Thunderbolt poate fi limitată. Este foarte probabil ca dispozitivul conectat să aibă caracteristici noi pentru USB-C pe care laptop-ul dvs.  nu le suportă sau dacă dispozitivul nu este conectat corect la portul USB-C de la laptop.

Pentru ca un modul alternativ să funcționeze corect, hardware-ul și software-ul de pe laptop și dispozitivele conectate trebuie să suporte Modul alternativ. Anumite moduri alternative ar putea necesita, de asemenea, un cablu USB-C specific. Deci, asigurați-vă că dispozitivul este conectat la portul USB-C de pe laptop care acceptă Modul alternativ corect. De exemplu, dacă conectați un dispozitiv Thunderbolt Alternate Mode, asigurați-vă că acesta este conectat la portul USB-C de pe laptopul dvs. care acceptă Thunderbolt.

De asemenea, asigurați-vă că laptopul-ul și cablul dvs. suportă aceleași caracteristici USB-C ca și dispozitivul conectat.

4] Este posibil ca conexiunea DisplayPort să nu funcționeze. După cum știți, DisplayPort Alternative Mode vă permite să proiectați video, alt conținut vizual și să redați audio pe un display extern care acceptă DisplayPort. Există și alte moduri, de asemenea, Moduri alternative. Acestea includ:

    1. HDMI - Modul alternativ HDMI vă permite să proiectați video și să redați audio pe un monitor extern care acceptă HDMI.

Pentru a remedia problemele cauzate de această problemă, asigurați-vă că laptop-ul, afișajul extern și suportul pentru cablu SuportPort sau MHL alternativ și dispozitivul sunt conectate direct la laptop.

5] Rulați instrumentul de depanare a hardware-ului și a dispozitivului sau instrumentul de depanare USB pentru Windows și verificați dacă acesta ajută. Aceste instrumente de depanare verifică hardware-ul sau USB-ul conectat la computer pentru toate problemele cunoscute și le repară automat.

Dacă problemele nu pot fi rezolvate cu metodele mai sus specificate atunci vă asteptăm la service pentru o diagnosticare gratuită a laptop-ului și estimare de preț pentru reparație.