Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Charging or not charging? Aceasta este întrebarea

by aug. 28, 2018Utile

Laptopul nu încarcă? Funcționează ușor, dar se încarcă greu? Va fi necesar să verificați dacă aveți o problemă cu mufa de alimentare a laptopului. Aceasta este prinsă de placa de bază în doar trei sau patru pini, așa că dacă trageți puternic de cablul de alimentare conectat sau vă împiedicați de el, mufa acestuia riscă să se disloce sau să facă un contact imperfect. Ulterior, veți solicita urgent o reparație mufă de alimentare.

Cum descoperiți dacă mufa de alimentare este de vină

Cereți o reparație a mufei la service laptop din București după ce verificați dacă și în cazul dumneavoastră apare cel puțin unul dintre următoarele semnale:

• când laptopul se încarcă, porțiunea de carcasă dinspre mufa de alimentare se încinge;
• când introduceți încărcătorul, trebuie să apăsați mai tare, altfel nu face contact;
• trebuie să susțineți cablul încărcătorului astfel încât contactul cu mufa să fie ajutat;
• chiar dacă introduceți încărcătorul, ecranul afișează PLUGGED IN. NOT CHARGING;
• când laptopul se încarcă, auziți sunete ieșind de la mufă sau vedeți chiar mici scântei.

Este bine să puteți identifica aceste cauze și fără ajutor neapărat.

Vă oferim câteva indiciii în legătură cu ce ar putea cauza defectarea și, ulterior, nevoia de reparație a mufei de alimentare de la laptop:

• dacă încărcătorul nu este unul prea bun, dacă nu este încărcătorul original, mai ales;
• dacă laptopul este vechi și a trecut de prea multe ori prin statusul „Încarcă” sau
• dacă a fost vorba de vreun șoc suferit de laptop atunci când încărcătorul era în priză.

Încercați să nu lăsați cablul de la încărcător în tensiune; lăsați-l liber, necontorsionat, neîndoit. Dacă se manifestă aceeași problemă de alimentare, nu forțați un alt încărcător împrumutat de la un alt laptop. Nu va ajuta, ci dimpotrivă, poate desprinde de tot această mufă a laptopului pe care vreți să îl încărcați!

50 de șuruburi de scos din laptop pentru o singură mufă

Dacă zgomotele ori dificultățile de conexiune se mențin orice ați face, veniți cu laptopul la noi, pentru că suntem Service Laptop București și suntem învățați cu astfel de situații, lucru pe care l-am mai făcut cunoscut și în aceste rânduri de blog scrise anterior.

În doar o zi sau două, scoatem cele peste 50 de șuruburi, pentru a ajunge la placa de bază, și refixăm mufa de alimentare a laptopului. Ne asigurăm că încărcătorul poate fi conectat ferm la laptop și că procedeul de încărcare nu are întreruperi sau anomalii.

Încă ceva: chiar dacă se întâmplă ca dumneavoastră să aveți grijă destulă, dar altcineva din casă, rudă sau musafir, să nu știe despre ce este vorba și să forțeze mufa într-un fel, să știți că asigurăm serviciul de reparație mufă alimentare oricând aveți nevoie.

Chiar dacă nu recunoașteți semnalele menționate mai sus, însă laptopului îi scade luminozitatea, este posibil ca tot mufa de alimentare să fie problema, așa că pentru orice lucru nu funcționează așa cum ar trebui la laptop,

Vă recomandăm vizita la sediul nostru din Calea Călărați nr 34.

Articole recente din blogul Service Laptop: