Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Culori de-a valma, scris în ceață? Înlocuire display laptop

by sept. 4, 2018Utile

Ceva e în neregulă: laptopul afișează alte culori față de cele firești, denumirile folderelor și textele din Word se văd în ceață și, în plus, dispare imaginea atunci când ecranul este deplasat în față/ în spate. Pentru că display-ul se numără printre cele mai fragile componente ale laptopului dumneavoastră, este mai bine să veniți imediat pentru înlocuire display laptop.

Fragil înseamnă și predispus la spargeri, ciobiri sau loviri; tocmai de aceea, apariția unei defecțiuni nu se poate evita la nesfârșit. Chiar dacă aveți o grijă enormă față de ecranul laptopului din posesie, tot există riscul defectării, cauzat de șocuri generale asupra laptopului (spre exemplu, atunci când este la încărcat și stă pe birou, dar se împiedică cineva de cablul încărcătorului și laptopul cade cu totul).

Ce implică o înlocuire display laptop

Pe scurt, tehnicienii noștri de service pot utiliza instrumente cu finețe și pot face operațiuni prin care să vor face o înlocuire display laptop, urmând pașii de mai jos:

1. Testează laptopul conectându-l la un afișaj extern

Astfel, se verifică dacă display-ul este, într-adevăr, cel cu probleme, sau dacă, mai degrabă, memoriile, placa de bază, hard disk-ul sau procesorul funcționează în mod necorespunzător.

2. Desfac rama și capacul și identifică precis modelul de display

Această acțiune nu se realizează dintr-o dată, ca la capacul de la telefon, întrucât sunt zeci de șuruburi, fiecare cu un înveliș de cauciuc, care țin display-ul fixat. Trebuie ca mâinile care operează să știe ce să facă și să se miște rapid.

3. Înlocuiesc display-ul, însă nu îl atașează de tot până nu îl probează

Se poate ca acest display să nu fie singura problemă pe care laptopul o are și, chiar și cu un display nou și perfect funcțional, tot să existe erori de afișare, cauzate de alte defecțiuni, precum desprinderea chip-ului de pe placa de bază, caz explicat de noi într-un articol publicat anterior pe blog.

4. Montează rama, capacul, îi mai fac o probă și încheie procedura

Aducerea laptopului la Service Laptop București este întotdeauna o decizie bună, pentru că în foarte scurt timp, display-ul este înlocuit și puteți ridica laptopul pentru a-l folosi din nou.

Reparație display laptop spart service laptop București

Înlocuire display laptop spart service laptop București

De ce la Service Laptop București și nu acasă

Puteți și în mod independent să faceți o diagnoză a laptopului pe care îl dețineți din punct de vedere al funcționalității display-ului. Sunt 30 sau 40 de pini conectori care țin, efectiv, display-ul pe loc, dacă aceștia se distrug, poate ca display-ul să „joace” și să fie doar o problemă de conexiune care, odată rezolvată, să nu facă necesară înlocuirea.

Totodată, puteți conecta, prin ieșirea VGA sau TV-OUT, laptopul la un monitor PC sau chiar la TV pentru a compara afișajul și vă puteți da seama, astfel, dacă e ceva în neregulă la display sau nu.

Vă dați seama de problemă, însă rezolvarea efectivă a problemei este un alt capitol al acestei povești. Vă încumetați dumnevoastră la acest lucru, riscând să defectați, din greșeală, alte componente perfect sănătoase, sau preferați să veniți la noi pentru o diagnoză completă și o înlocuire de display laptop făcută în mod profesionist?

Credem că știți deja care este răspunsul.

Articole recente din blogul Service Laptop: