Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Cooler defect, laptopul se încălzeşte. Ce soluţii sunt?

by feb. 19, 2015Hardware

Pentru a menține laptopul în parametri normali, respectiv pentru a menține o temperatură optimă, laptopul este dotat cu un sistem de răcire. Acesta este compus din mai multe componente, precum: radiator, ventilator, pastă termoconductoare etc.

Calculatoarele (PC-urile)  și laptopurile sunt configurate din mai multe componente, iar acestea consumă mai multă sau mai puțină energie și, în același timp, degajă mai multă sau mai puțină căldură. Este ceva normal.

Principalele componente ale laptopului ce se încălzesc / degajă căldură sunt procesorul și placa video. Fiți siguri că nu doar aceste două componente fac acest lucru, mai avem sistemul wireless care se încălzește atunci când laptopul funcționează cu acesta pornit, dar sistemul wireless al laptopului nu este o componentă vitală precum sunt procesorul și placa video (dacă reducem importanța conexiunii la internet în momentul în care dorim acest lucru).

Sistem de răcire laptop

Sistem de răcire laptop

Atunci când sistemul de răcire nu funcționează corect, una sau mau multe din componentele enunțate mai sus este degradată (radiatorul, ventilatorul, pasta termoconductoare) și pot duce la deteriorarea altor componente.

Principala cauză a defectării sistemului de răcire a calculatorului sau laptopului este praful.  Am detaliat probleme ce apar și cum să preveniți stricarea componentelor în pagina ”Curățare laptop”.

Simptome uzuale când sistemul de răcire poate fi defect:

  • Atunci când lucrați pe laptop și auziți sunete neobișnuite din zona coolerului;
  • Carcasa laptopului se încinge sau se încălzește mai multe decât de obicei;
  • Sistemul de operare se blochează când rulați filme sau deschideți jocuri (în ambele cazuri solicitați placa video).

Ar trebui să îmi cumpăr un cooler extern?

Service PC Laptop nu recomandă decât în cazuri speciale folosirea unui cooler extern. În momentul în care sistemul de răcire al laptopului nu mai face față, acesta trebuie adus în service și curățat pentru a evita deteriorarea altor componente.

Vă așteptăm la sediul nostru din Calea Călărași nr. 34, București pentru a alege cele mai bune accesorii pentru laptopul dumneavoastră. Dacă aveți o întrebare pentru tehnicienii noștri, ne puteți scrie oricând accesând pagina de ”Contact Service PC Laptop”.

 

Articole recente din blogul nostru: