Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Display-ul nu se aprinde, dar laptopul funcţionează. Invertorul sau lampa pot fi defecte

by feb. 13, 2015Hardware

Ecranul laptopului (display-ul) nu se aprinde? Laptopul funcționează? Problema poate fi de la invertor sau lampă. Service PC Laptop vă oferă diagnosticare laptop gratuită.

Invertorul laptopului se găsește în mai multe forme și dimensiuni, în funcție de producătorul laptopului și de mărimea display-ului (ecranului).

Invertorul are proprietatea de a alimenta cu energie electrică lampa display-ului de laptop, responsabilă cu luminozitatea, acesta este montat în interiorul display-ului, de cele mai multe ori în partea de jos a acestuia.

Inventorul are proprietatea de a transforma tensiunea mică ce iese din placa de bază în tensiune care poate ajunge la câteva sute de volți, tensiune necesară funcționării lămpii display-ului.

Atunci când invertorul funcționează în parametri, lampa display-ului luminează corect, iar luminozitatea ecranului este bună.

IMPORTANT! Când un invertor este stricat, acesta poate duce și la defectarea display-ului, fapt pentru care vă recomandăm sa veniți în timp util (la primele simptome) pentru ca laptopul să nu capete și alte defecțiuni, lucru ce va genera costuri suplimentare pentru repararea acestuia.

 Simptomele unui invertor stricat sau în curs de defectare:

  • Porniți laptopul ecranul se aprinde pentru o perioadă scurtă de timp și apoi se stinge;
  • Luminozitatea este scăzută, ecranul este întunecos;
  • Laptopul este aprins, dar display-ul (ecranul) nu se aprinde;
  • Ecranul laptopului este luminat corect, dar pe parcursul funcționării lumina se mai stinge și pornește când restartezi.

Unde se găsește invertorul?

Invertor laptop.

Invertor laptop.

Invertorul este poziționat în partea de jos la laptopului sub display, lucru pe care îl puteți observa și în imaginea alăturată. Acesta se poate vedea după ce este desfăcută carcasa display-ului (partea din față).

De reținut: Simptomele enunțate mai sus sunt valabile și în cazul în care lampa ce luminează display-ul este defectă sau în curs de defectare, fapt pentru care, atunci când veniți la serice, vom măsura cu echipament profesional componentele implicate în sistemul de iluminat.

 

Vă invităm la sediul Service PC Laptop București în Calea Călărași nr.34, sector 3. Vom verifica și rezolva aceste defecțiuni. Oferim garanție și montaj GRATUIT dacă veți achiziționa componentele prin service-ul nostru, mai multe detalii aici.

Articole recente din blogul nostru: