Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Nu funcționează porturile USB, ce trebuie sa fac?

by feb. 14, 2015Hardware

Dacă porturile USB nu funcționează, înseamnă că una din cele două părți componente ale sistemului – o parte hardware și o parte software – este defectă sau configurată greșit. În cele mai multe cazuri atunci când nu funcționează porturile USB este din pricina driverelor sau o instalare necorespunzătoare a sistemului de operare Windows.

Service PC Laptop vă oferă diagnosticare gratuită indiferent de natura problemei dumneavoastră și de motivul pentru care laptopul s-a stricat.

Problemele de Tip hardware apar de cele mai multe ori din cauza utilizării brutale a modulelor ce se conectează la unitatea USB a unui calculator (desktop) sau laptop.

Cea mai frecventă defecțiune hardware apare atunci când nu potriviți corect mufa USB la portul USB. Atunci când vedeți că mufa USB a mouse-ului, stick-ului, tastaturii, cablului USB (sau alt dispozitiv pe care îl utilizați) nu intră în portul USB, nu este necesar să forțați ci doar să verificați dacă introduceți corect mufa de conectare. A doua cea mai frecventă cauză de defectare a unui port USB este scoaterea dispozitivelor. Majoritatea utilizatorilor mișcă mufa USB stânga-dreapta sau sus-jos pentru a scoate mai ușor dispozitivul, dar în timp se va defecta atât portul USB cât și mufa.

Important: În cazul în care laptopul dumneavoastră are un port usb, în partea din față-lateral, evitați să sprijiniți mâna pe acesta. Nu așezați nimic pe mufa usb când aceasta se află în port.

Supra-încălzirea unui modul de răcire defect poate duce la defectarea porturilor USB din apropiere

Este recomandat să remediați problema încălzirii sistemului de răcire cât de repede posibil pentru a evita defectarea porturilor USB sau a altor componente.

Acest lucru apare când sistemul de răcire al laptopului nu mai face față, fenomen care se întâmplă atunci când întregul modul de răcire sau o componentă din ansamblul acestuia este defectă și nu mai lucrează în parametri normali sau modulul este plin de praf și necesită o curățare. Accesați pagina serviciului de ”Curățare laptop” pentru mai multe detalii.

Problemele de tip software apar cel mai des din pricina lipsei driverelor sau incompatibilității acestora cu sistemul de operare, fapt pentru care ar trebui folosite cele originale sau cele recomandate de producător.

Atunci când porturile USB nu au probleme de natură hardware, se verifică sistemul software de la Bios la drivere.

Pentru a accesa Biosul, apăsați tasta F12 în momentul în care porniți calculatorul sau laptopul.

În Bios se verifică dacă porturile USB sunt activate. Dacă acestea sunt activate și setate corespunzător și porturile nu funcționează, puteți încerca să aduceți laptopul la setările originale.

Recomandarea noastră este să nu intrați în Bios dacă nu ați mai făcut acest lucru.

Probleme cu drivere sau setări în sistemul de operare.

Panou control Windows - Device manager - Probleme USB

Panou control Windows – Device manager – Probleme USB

Pentru a verifica dacă aveți toate driverele instalate va trebui să accesați Device Manager: Control Panel – System and Security – System – Device Manager. În această fereastră puteți să vă asigurați că aveți toate dispozitivele instalate. Dacă observați anumite componente cu triunghi portocaliu sau roșu, nu aveți toate dispozitivele instalate corect.

Dacă totul arată corect în fereastră, atunci sigur este vorba de un defect hardware.

În cele mai multe cazuri, atunci când vă reparați singur(ă) calculatorul sau laptopul, sunt șanse ca de la un simplu port USB defect să ajungeți să înlocuiți mai multe componente.

Vă așteptăm la Service PC Laptop în București pentru a diagnostica și rezolva problemele calculatorului sau laptopului dumneavoastră. Ne puteți solicita ajutorul completând formularul din pagina de contact.

Articole recente din blogul nostru: