Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Curăţare tastatură laptop și instrucţiuni de curăţat tastatura

by feb. 17, 2015Sfaturi service

Tastatura laptopului este cea mai expusă componentă a acestuia și în același timp este o componentă foarte importantă. O tastă lipsă sau blocată poate împiedica buna navigare prin sistemul de operare sau internet a utilizatorului. De multe ori praful, gunoaiele, scamele și murdăria duc la blocarea tastelor. În acest stadiu dacă nu se apelează la o curățare laptop profesională, se poate distruge tastatura. De multe ori, o simplă curățare a laptopului făcută profesional poate preîntâmpina problemele ce pot apărea ulterior.

Curățarea periodică a tastaturii prelungește durata de viață a acesteia și a laptopului, uneori praful și scamele necurățate la timp pot ajunge în interiorul laptopului.

Citiți și pagina: ”Curățare laptop”.

Cum se curăţă tastatura laptopului?

Curățarea tastaturii laptopului se poate face în mai multe feluri. Vă vom descrie câteva dintre acestea.

IMPORTANT: Tastatura laptopului este cu mult diferită față de tastatura calculatorului. Tastatura calculatorului este deseori lovită ușor de birou pentru a scoate praful și gunoaiele din ea, nu vă recomandăm același lucru și cu tastatura laptopului.

Curăţarea tastaturii laptopului cu ajutorul aerului comprimat

Curăţarea tastaturii laptopului cu ajutorul aerului comprimatCurățarea tastaturii cu ajutorul aerului comprimat este una dintre cele mai bune metode pentru a curăța tastatura. Presiunea aerului scoate praful și gunoaiele acumulate pe lângă și sub taste. Această metodă este recomandată doar pentru laptopuri cu tastaturi mai rigide. Unele laptopuri au taste atât de sensibile încât atunci când aplicați aerul comprimat se pot  desprinde.

Curăţarea tastaturii laptopului cu o perie şi lavetă

Curăţarea tastaturii laptopului cu o perie şi lavetăCurățarea tastaturii cu o perie și lavetă este o metodă sigură pentru toate tipurile de tastaturi, dacă dețineți o perie specială. Se pot găsi de cumpărat perii și lavete special concepute pentru a curăța tastatura laptopului și a display-ului. Peria vă ajută să îndepărtați gunoaiele și praful dintre taste, iar laveta curăță tastele la suprafață. Aceasta este o metodă preventivă de curățare sistematică a tastaturii și o recomandăm o dată pe săptămână.

Metoda de curăţare a tastaturii prin aspirare

Recent au ieșit dispozitive de aspirare special concepute pentru curățarea gunoaielor și a prafului de pe tastatură. Folosirea acestor sisteme de aspirare este foarte bună atâta timp cât tastele laptopului nu sunt blocate – în acest caz este necesară scoaterea tastei blocate, curățarea murdăriei și punerea tastei la loc.

Metoda de curăţare prin demontarea tastaturii

Pentru a aplica această metodă aveți nevoie de răbdare. Va trebui să demontați tastatura și să curățați contactele. Pentru a scoate tastele veți avea nevoie de o șurubelniță foarte subțire. Nu este necesar să forțați tastele, acestea au cleme speciale ce pot fi desfăcute.

Nu recomandăm pentru curăţarea tastaturii

Folosirea de substanțe agresive, cum ar fi acetona sau diluantul, ce pot lua vopseaua de pe taste și există posibilitatea ca acestea să se topească.

Nu trageți de taste. Acestea au cleme fine ce se pot distruge foarte ușor.

Pentru o curățare profesională laptop, vă așteptăm la Service Laptop în București.

Articole recente din blogul nostru: