Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

USB tip C sau USB-C not recognized

by dec. 10, 2017Sfaturi service

În cele mai multe cazuri, eroarea ”USB tip C sau USB-C not recognized” este ușor de reparat. Vă recomandăm câteva soluții mai jos. Dacă nu reușiți să remediați această eroare, vă așteptăm la Service PC Laptop București. Accesați pagina de ”Contact” pentru mai multe informații.

Conexiunea USB tip C sau USB-C este utilizată pentru conectarea telefoanelor mobile la laptop, hard disk portabil sau pentru încărcarea sistemului de operare Windows 10.

În unele situații neprevăzute apare incompatibilitatea în combinația hardware-software și pot afecta conexiunea. În astfel de cazuri, notificările afișate pe displayul laptopului cu Windows vă pot ajuta să identificați problema și să încercați câteva sfaturi pentru a o remedia rapid.

Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți instalat pe laptop toate și mai ales cele mai recente actualizări de Windows. Dacă primiți mesaje precum ”Acest port USB nu acceptă Display Port (Thunderbolt)” sau ”Dispozitivul USB poate avea o funcționalitate limitată atunci când este conectat la acest port, utilizați un alt port USB la laptop” și schimbați mufa USB, dar lucru nu ajută, încercați următoarele:

Panou control Windows - Device manager - Probleme USB 1. Dacă dispozitivul USB care este conectat la laptop raportează o problemă sau există o problemă cu driverul dispozitivului, deschideți Device Manager și găsiți dispozitivul necunoscut care provoacă problema. Îl veți identifica printr-un semn de exclamare de culoare galbenă. După aceea, selectați dispozitivul, alegeți Properties cu click dreapta și verificați starea device-ului. Dacă afișează un cod de eroare, verificați codul de eroare în Device Manager și utilizați-l pentru a depana problema.

2. Un alt motiv probabil ce face un USB-C să nu funcționeze pe Windows 10 ar putea fi încărcarea laptopului insuficientă. Acest lucru poate apărea atunci când:

  • Încărcătorul nu este compatibil cu laptopul dvs.;
  • Încărcătorul nu este suficient de puternic pentru a încărca laptopul;
  • Încărcătorul nu este conectat la un port de încărcare de pe laptop;
  • Cablul de încărcare nu îndeplinește cerințele de alimentare ale încărcătorului. Pentru a remedia acest lucru, utilizați întotdeauna încărcătorul și cablul original venite împreună cu laptopul și asigurați-vă că vă conectați încărcătorul la portul de încărcare USB-C de pe laptop. De asemenea, încercați să curățați portul USB-C de pe laptop.

3. Funcționalitatea dispozitivului USB sau Thunderbolt poate fi limitată. Este foarte probabil ca dispozitivul conectat să aibă caracteristici noi pentru USB-C pe care laptop-ul dvs.  nu le suportă sau dacă dispozitivul nu este conectat corect la portul USB-C de la laptop. Pentru ca un modul alternativ să funcționeze corect, hardware-ul și software-ul de pe laptop și dispozitivele conectate trebuie să suporte modul alternativ. Anumite moduri alternative ar putea necesita, de asemenea, un cablu USB-C specific. Deci, asigurați-vă că dispozitivul este conectat la portul USB-C de pe laptop care acceptă Modul alternativ corect. De exemplu, dacă conectați un dispozitiv Thunderbolt Alternate Mode, asigurați-vă că acesta este conectat la portul USB-C de pe laptopul dvs. care acceptă Thunderbolt. De asemenea, asigurați-vă că laptopul-ul și cablul dvs. suportă aceleași caracteristici USB-C ca și dispozitivul conectat.

4. Este posibil ca conexiunea Display Port să nu funcționeze. După cum știți, Display Port Alternative Mode vă permite să proiectați video, alt conținut vizual și să redați audio pe un display extern care acceptă Display Port. Există și alte moduri, de asemenea, Moduri alternative. Acestea includ Modul alternativ HDMI care vă permite să proiectați video și să redați audio pe un monitor extern care acceptă HDMI. Pentru a remedia problemele cauzate de această problemă, asigurați-vă că laptop-ul, afișajul extern și suportul pentru cablu Suport Port sau MHL alternativ și dispozitivul sunt conectate direct la laptop.

5. Rulați instrumentul de depanare a hardware-ului și a dispozitivului sau instrumentul de depanare USB pentru Windows și verificați dacă acesta ajută. Aceste instrumente de depanare verifică hardware-ul sau USB-ul conectat la laptop pentru toate problemele cunoscute și le repară automat. Dacă problemele nu pot fi rezolvate cu metodele mai sus specificate atunci vă așteptăm la sediul nostru.

Vă oferim diagnosticare laptop / PC GRATUITĂ dacă alegeți să colaborați cu noi.

Articole recente din blogul Service Laptop: