Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Am vărsat lichid pe laptop. Ce pot face?

by mart. 9, 2018Sfaturi service

S-a întâmplat inevitabilul. Ați vărsat lichid pe laptop, fie că vorbim de cafea, apă, lapte sau orice alt lichid.

Nu lăsați lichidul vărsat pe laptop să se usuce. Veniți cu el în service urgent.

Baterie laptop îndepărtată

Baterie laptop îndepărtată

Cel mai rău lucru pe care îl puteți face după ce ați observat că aveți lichid vărsat pe laptop este să încercați să îl porniți.

Nu este suficient să opriți laptopul.

Trebuie să deconectați și bateria. Acest lucru se face ușor dacă este o baterie externă. Dacă este un laptop modern cu baterie internă, trebuie să-l deschideți și să detașați firele care leagă bateria de placa de bază.

Al doilea lucru și mai rău pe care îl puteți face este să lăsați lichidul să se usuce. Odată ce apa se evaporă, rămășițele din lichid rămase (minerale din apa de la robinet, anumite componente biologice din lapte, zahăr și alte chimicale din băuturile carbogazoase) formează o crustă peste componentele electronice. Acestea duc la scurtcircuite și vor fi dificil spre imposibil de îndepărtat.

Lichid vărsat pe laptop

Lichid vărsat pe laptop

Cel mai mare coșmar al circuitelor electronice este orice lichid sărat. Apa sărată + oxigenul din aer = coroziune din belșug. Norocul nostru este că suntem în București și aceste cazuri sunt mai rare.

Vom prezenta în câteva cuvinte un caz în care s-a vărsat un castron de cereale cu lapte peste laptop și clientul a încercat să repornească laptopul de mai multe ori.

Laptele și cerealele au format o substanță bogată în compuși biologici (în comparație cu un ceai) și a fost necesară curățarea profundă cu apă distilată și alcool izopropilic. Acest proces durează și începe cu dezasamblarea totală a laptopului pentru a curăța în profunzime fiecare componentă. Deseori apelăm la ultrasunete.

Tastatura laptopului, în schimb, a fost compromisă. Norocul clientului nostru a fost că are un model de laptop comun și nu a cheltuit mult pe înlocuire tastatură laptop. Manopera pentru înlocuire componente laptop este gratuită.

Lichid vărsat pe laptop?

La Service PC Laptop dispunem de aparatură modernă și putem curăța laptopul în profunzime fără a risca deteriorarea componentelor.

Cu cât țineți mai mult timp laptopul cu lichid pe el, cu atât scad șansele de a reduce înlocuirea componentelor avariate.

Lichidul vărsat pe laptop poate avaria serios circuitele interne și poate corupe datele sau chiar să distrugă hard disk-ul.

Indiferent de cantitatea și de tipul de lichid vărsat pe laptop, veniți în cel mai scurt timp la service.

Articole recente din blogul Service Laptop: