Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

7 recomandări privind laptopul dumneavoastră

by sept. 19, 2019Sfaturi service

Vă invităm să urmați aceste recomandări dacă vă pasă de laptopul pe care îl aveți și de banii investiți în achiziționarea, îmbunătățirea sau repararea lui.

 

  1. Ștergeți laptopul de praf de câte ori puteți

La fiecare deschidere a laptopului, ștergeți puțin praful. După folosire, la fel. Săptămânal, insistați puțin. La 6 luni – 1 an, veniți cu el la noi, Service Laptop, să îl desfacem într-o cameră specială, ca să îl curățăm de praf pe interior la perfecție. Praful blochează parțial piesele componente și circuitele, ceea ce poate crea probleme în timp.

 

  1. Nu lăsați laptopul să se încălzească prea mult

Nu este indicat ca un laptop să se încălzească nici atunci când este iarnă și căldura lui ar fi plăcută. Componentele funcționează mai bine la temperaturi mai joase, așadar un cooler este bun, folosirea laptopului pe o suprafață plană în detrimentul sufocantei pilote sau sufocantului pat, este indicată. Și opriți laptopul atunci când dormiți.

 

  1. Mânuiți laptopul cu grijă corespunzătoare

Mulți posesori de laptop sunt neglijenți când îl apucă, atunci când îl mută, îl închid, îl deschid sau îl folosesc. Laptopul se apucă folosind ambele mâini, clapeta i se ridică cu o mișcare specifică, ținând corpul laptopului nemișcat, iar bruscările trebuie evitate.

 

  1. Veniți la service cu laptopul chiar și fără motiv

Se poate face o paralelă între întreținerea unui produs IT și întreținerea sănătății corpului uman. Așa cum dumneavoastră sperăm că vă faceți analizele medicale periodice, așa și laptopul trebuie să fie verificat de o echipă tehnică, pentru a anticipa situații care altfel se pot complica în următoarele luni.

 

  1. Învățați tehnici referitoare la baterie

Bateriei laptopului i se scurtează durata de viață cu fiecare ciclu de încărcare. În speranța că nu ați ajuns deja la punctul la care folosiți laptopul conectat permanent la priză, vă spunem că este necesar să o descărcați cât trebuie, să o încărcați când trebuie și să o scoateți, încărcată fiind la 40%, din laptop atunci când puneți laptopul pe pauză pentru mai mult de două săptămâni.

 

  1. Vărsați lichid pe laptop? Încercați „resuscitarea”

Este o formulare amuzantă, dar potrivită în contextul dat. Când vărsați lichid de orice natură, chiar și apă, pe laptop, nu vă pierdeți cu firea și acționați rapid, întorcând laptopul cu susul în jos, pe prosoape/țesături. Nu încercați să suflați ca să se usuce apa sau ca să plece de acolo, fiindcă mai rău veți împinge umiditatea mai adânc. Pe urmă, trebuie neapărat să ajungeți cu el la service.

 

  1. Informați-vă mai mult cu referire la laptop

A șaptea recomandare, la fel de importantă, este să vă informați cu privire la laptop, ca să îl cunoașteți din ce în ce mai bine. Un asemenea echipament complex are propria dinamică și, pentru a-l folosi mai bine și mai mult, trebuie să știți câteva tips&tricks importante. De aceea, vă invităm să răsfoiți și celelalte articole din această secțiune de blog, scrise cu drag de noi pentru a veni în ajutorul dumneavoastră.

Articole recente din blogul Service Laptop: