Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

3 greșeli care duc la un laptop stricat

by iun. 19, 2018Utile

În acest articol menționăm cele mai frecvente 3 greșeli care duc la stricarea laptopului și pe care le-am întâlnit frecvent anul acesta.

Aveți un laptop cumpărat de curând dar care s-a stricat inexplicabil, mult mai repede decât vă așteptați?

Laptopurile sunt device-uri extrem de complexe și inteligente, cu hardware rapid și eficient, dar pe care le expunem unor pericole la care nici măcar nu ne gândim. Se întâmplă accidente: a cedat hardul, display stricat, date corupte sau pierdute…

Potrivit specialiștilor, laptopurile au o durată de viață de aproximativ trei ani. Este vorba și de noroc, dar și de cât de bine le tratați de-a lungul utilizării și cât de mult reușiți să evitați acțiunile care le pot dăuna.

Dar să revenim la cele 3 greșeli pe care le faceți frecvent și care pot strica laptopul:

1. Folosirea display-ului drept mâner.

Aceasta este o acțiune extrem de comună atunci când ne grăbim să luăm laptopul de pe birou și să îl băgăm în geantă, sau când îl mutăm dintr-o parte în alta a casei. Decât să îl apucăm ușor cu ambele mâini din laterale, este întotdeauna mai simplu să folosim display-ul drept mâner. Însă este cea mai sigură cale să vă faceți display-ul să se crape precum un ou, și credeți-ne, este un abuz la care chiar și laptopurile premium cedează uneori.

De reparații display laptop de calitate și extrem de rapide, oricând vă aflați într-o astfel de situație, puteți beneficia la Service PC Laptop. Astfel de reparații le facem pe loc, în general fiind vorba despre o înlocuire display laptop.

Înlocuire display laptop

Înlocuire display laptop

În plus, o altă problemă atunci când apucați un laptop de display este deteriorarea balamalelor sau a altor materiale din jur, ceea ce poate face display-ul să nu mai funcționeze deloc.

 

2. Supra-încălzirea laptopului.

Laptopurile generează foarte multă căldură.

Procesoarele sunt mai eficiente ca niciodată, iar temperatura laptopurilor a scăzut de-a lungul timpului. Însă problema supraîncălzirii unui laptop continuă să existe în unele cazuri.

Ventilatorul este cel care ar trebui să elimine căldura din interiorul laptopului, așadar rolul dumneavoastră este să mențineți acest ventilator mereu curat, neobstrucționat de praf, reziduuri sau mizerie. În caz contrar, vor fi afectate și alte componente ale laptopului care se vor supraîncălzi și în final vor ceda.

Ventilator laptop

Ventilator laptop

Vă recomandăm să aduceți laptopul la sediul nostru pentru o curățare laptop profesională.

3. Zgâlțâielile.

Multe laptopuri moderne au un hard SDD (solid state drive) fără părți interne mobile și sunt, ca atare, mai rezistente la mișcare.

Însă foarte multe modele de laptopuri de pe piață încă au HDD mecanic, care poate fi afectat dacă este zgâlțâit foarte mult. Puteți evita această problemă mișcând laptopul cu grijă și nu atunci când rulează un program care are nevoie de hard drive.

Dacă auziți zgomote neobișnuite în momentul în care aprindeți sau salvați fișiere, este posibil să aveți probleme cu HDD-ul.

 

La Service PC Laptop aveți diagnosticare gratuită în cazul în care considerați că aveți probleme cu laptopul dumneavoastră.

Articole recente din blogul Service Laptop: