Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

De ce să optați pentru o curățare laptop profesională?

by iun. 6, 2018Utile

Laptopul este un calculator portabil pe care îl puteți lua oriunde vă deplasați. Specialiștii recomandă să optați pentru o curățare laptop profesională o dată la 6 luni.

Fiind portabil, puteți lucra cu un laptop în avion, în tren, când sunteți în delegație, într-un hotel, la mare. Cu o greutate mult mai mică decât un PC clasic, laptopul și-a câștigat rapid popularitatea și a început să fie prezent în toate birourile și casele celor pasionați (sau nu) de IT.

Această portabilitate are și o parte mai puțin plăcută. Laptopul poate să vină în contact cu foarte mult praf sau cu impurități diverse. Pe măsură ce praful se acumulează și se depune pe componentele externe și interne, funcționarea laptopului începe să fie afectată.

Dacă nu este îndepărtat la timp, mai ales de pe componentele interne și din fantele de aerisire, praful poate duce la oprirea din senin a laptopului, la încingerea lui peste măsură, la anumite erori hardware generate de contactele pline de praf.

De ce să optați pentru o curățare laptop profesională?

De ce să optați pentru o curățare laptop profesională?

Ce însemnă o curățare laptop profesională?

Pe lângă curățarea exterioară a carcasei, a ecranului, a tastaturii și a intrărilor USB sau audio-video, specialiștii recomandă și o curățare laptop anuală sau bianuală a ventilatoarelor și a interiorului carcasei.

Cam toate componentele din interiorul laptopului se încălzesc în timpul funcționarii, e ceva normal.

Cooler-ul permite aerisirea componentelor care se încing în timpul folosirii lui printr-un flux de aer, căldura din carcasă este scoasă și ea tot cu un flux de aer. Când praful se acumulează în exces apare blocajul la nivelul trecerii corecte a aerului prin radiatoare. De aici avem supraîncălzirea componentelor și eventual arderea lor când temperaturile sunt prea mari. Dacă temperatura e prea mare se dezlipește cipul video și chipsetul de pe placa de bază și laptopul nu mai funcționează.

La o curățare profesională a echipamentului într-un service laptop se va înlocui și pasta termoconductoare, placa de bază va fi curățată de oxizi, ventilatorul va fi curățat și el.

Radiatoarele de răcire vor rămâne curate și vor permite fluxului de aer să își facă treaba, pad-urile termice de la procesor și chip video se vor înlocui la nevoie dacă sunt deteriorate.

Cu cât praful acumulat pe radiator se adună într-o cantitate mai mare, cu atât riscul de a strica total laptopul crește. Ca să fiți sigur(ă) că ați făcut o curățare laptop ca la carte va trebui să mergeți de fiecare dată cu el într-un service laptop. Un tehnician va desface complet laptopul, șurub cu șurub, va curăța cu cele mai moderne instrumente și va verifica integritatea pastei termice dintre procesor și radiator.

Adeseori se întâmplă să constatăm că laptopul, după ce a fost desfăcut, prezintă defecte ascunse pe care le remediem imediat, cu acordul dumneavoastră în prealabil, și astfel evităm o posibilă reparație mult mai costisitoare decât atunci când defectul în cauză ar fi putut afecta mai multe componente.

Articole recente din blogul Service Laptop: