Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Laptopul se oprește brusc, care este motivul?

by mart. 10, 2015Hardware

Laptopul se oprește brusc. Se oprește fără un motiv aparent. De ce?

Motivele sunt multiple și vă sfătuim să nu îl forțați sau să îl deschideți, ci să îl aduceți la noi în service. Vă oferim Diagnosticare laptop / PC GRATUITĂ.

Cea mai frecventă cauză ce provoacă oprirea bruscă a laptopului este supraîncălzirea acestuia. Noua generație de laptopuri au o structură hardware foarte puternică, lucru ce duce la un consum mai mare de energie și la rândul ei ajunge să fie degajată sub formă de căldură. Încălzirea laptopului nu este ceva neobișnuit, dar temperatura va crește constant pe parcurs ce se aduna praf în interiorul lui. Am detaliat acest subiect în articolul ” Sfaturi pentru a preveni supraîncălzirea laptopului și recomandări”.

Când laptopul se oprește brusc, uitați-vă pe spatele laptopului la ventilator și vedeți cât de prăfuit este acesta, apoi verificați temperatura acestuia. Componentele precum procesorul sau cipul video degajă cea mai mare căldură. Măsurarea temperaturii componentelor laptopului se realizează cu programul gratuit HWmonitor. Atunci când sistemul de răcire nu mai funcționează, laptopul se supraîncălzește și se oprește.

Laptopul se oprește singur când bateria nu mai funcționează. Când laptopul funcționează pe baterie și acesta se oprește, atunci verificați bateria. Cel mai probabil aceasta este defectă, nu mai înmagazinează tensiune sau se descarcă brusc. Vă putem înlocui bateria la un preț avantajos. Mai multe informații pe pagina noastră ” Înlocuire componente laptop”.

O altă problemă ce poate duce la închiderea bruscă a laptopului, tot pe partea de alimentare, este la încărcător. Acest lucru se poate observa astfel: laptopul funcționează bine pe baterie dar se oprește brusc când este băgat la încărcat. Folosirea unui încărcător defect poate duce la defectarea plăcii de bază și nu numai.

Și problemele de natură software pot cauza oprirea bruscă a laptopului,  cum ar fi:

  • Infectarea cu viruși;
  • Deteriorarea unor fișiere de sistem;
  • Conflicte între programe;
  • Conflicte între drivere.

Sunați acum la Service PC Laptop București sau veniți la sediul nostru din Calea Călărași nr. 34, sector 3. Un tehnician va rezolva problema dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil. Puteți accesa pagina noastră cu ”Întrebări frecvente service” dacă doriți să vă mai documentați înainte de a vă lăsa laptopul în service. Toate echipamentele ies din service cu garanție, click aici pentru detalii.

Articole recente din blogul nostru: