Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Top 7 sfaturi pentru un laptop protejat

by mart. 20, 2018Sfaturi service

Utilizarea în siguranță a laptopului vă va ajuta să vă asigurați că funcționează corect.

Folosirea necorespunzătoare sau ignorarea problemelor de siguranță pot provoca daune ireparabile laptopului.

Aceste sfaturi de siguranță pot fi adăugate la rutina săptămânală de întreținere a laptopului și vă vor ajuta să rămâneți productivi și siguri indiferent unde lucrați.

1.   Închideți laptopul cu funcția ”Shut down”

1. Închideți laptopul cu funcția ”Shut down”

1. Închideți laptopul cu funcția ”Shut down”

Spre deosebire de un desktop (calculator), un laptop trebuie să fie închis atunci când nu este utilizat.

Folosirea funcției de Shut Down (închiderea din sistemul de operare) va împiedica supraîncălzirea laptopului.

O surpriză neplăcută dacă îl lăsați pe ”Sleep” poate fi repornirea laptopului în timpul transportului (geantă laptop, rucsac laptop etc).

Citiți articolul nostru ” Sfaturi pentru a preveni supraîncălzirea laptopului și recomandări” pentru mai multe amănunte.

2.   Ajustați setările de alimentare

Cum să ajustați setările de alimentare

Cum să ajustați setările de alimentare

Ajustarea opțiunilor de alimentare ale laptopului se pot face din meniul ”Power Settings”. Acesta se găsește în Control Panel\System and Security\Power Options.

Ajustând opțiunile vă va ajuta să evitați încălzirea laptopului atunci când nu este utilizat pentru perioade scurte de timp. Puteți seta ca hard disk-ul să intre în modul standby / hibernare după o perioadă de timp stabilită sau ecranul să se închidă la câteva minute (în general 10 minute) când nu îl folosiți.

Dacă nu aveți nevoie de rularea sistemului la performanțe maxime, puteți folosi opțiuni scăzute din planurile prestabilite.

3.   Înainte să transportați laptopul

Transportare laptop

Transportare laptop

Asigurați-vă că ați închis de tot laptopul înainte să îl puneți în geantă sau rucsac.

Un laptop aprins în geantă se poate topi.

Atunci când laptopul este în geantă sau în rucsac, nu există o circulație a aerului și consecințele pot duc la topirea carcasei sau mai rău.

Nu aflați ce se poate întâmpla pe calea cea grea, ci doar asigurați-vă că ați închis laptopul.

4.   Întreținerea și verificarea ventilației

Verificați săptămânal ventilația laptopului dumneavoastră. Puteți curăța orificiile de aerisire periodic cu un aer comprimat, cu mare atenție.

Scamele și praful acumulate în timp împiedică aerul să circule în jurul paletelor ventilatorului de răcire și îl vor îngreuna semnificativ și vor conduce la supraîncălzirea laptopului.

Supraîncălzirea laptopului aduce și alte probleme: defectarea altor componente, zgomot, blocarea sistemului de operare, și așa mai departe. Puteți citi mai multe aici.

Problemele de supraîncălzire pot fi cauzate de faptul că ventilatorul laptopului nu funcționează corect.

Am scris un articol pe această temă: ”Cooler defect, laptopul se încălzeşte. Ce soluţii sunt?

5.   Actualizare BIOS

Actualizare BIOS

Actualizare BIOS

Unele laptopuri controlează sistemul de ventilație prin BIOS. Verificați online facă producătorul laptopului dumneavoastră a lansat o nouă versiune a BIOS-ului.

Dacă nu este o operațiune confortabilă pentru dumneavoastră, apelați la serviciile noastre. Un tehnician vă va actualiza BIOS-ul în cel mai scurt timp posibil.

6.   Evitați supraîncălzirea laptopului

Vă recomandăm să nu folosiți laptopul în pat sau pe suprafețe moi.

Cu cât permiteți aerului să circule între laptop și suprafața de sprijin, cu atât acesta se va încinge mai puțin.

Deși este unul din motivele pentru care achiziționăm un laptop, trebuie să evitați să îl țineți pe picioare perioade lungi de timp. Pe lângă faptul că riscați să provocați arsuri pe piele, riscați și acumularea de scame în ventilatoare.

7.   Deconectați accesoriile

Ori de câte ori laptopul dumneavoastră nu va fi folosit, chiar și pentru perioade scurte de timp, nu uitați să deconectați orice accesorii conectate la acesta. Nu numai că accesoriile folosesc energie, dar pot cauza supraîncălzirea laptopului.

Este deosebit de important să deconectați toate accesoriile înainte să îl puneți în geantă sau rucsac. Deși este mai comod să lăsați accesoriile conectate pentru a le folosi imediat ce deschideți laptopul, nu este recomandat. Pot produce erori la nivel software și/sau hardware.

Indiferent de problema laptopului dumneavoastră, Service PC Laptop București vă stă la dispoziție cu diagnosticare gratuită și reparații laptop / PC profesionale.

Articole recente din blogul Service Laptop: