Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

De ce laptopurile au viață limitată

by nov. 23, 2018Sfaturi service

SERVICE [SÉRVIS] s. n. ansamblu de servicii ulterioare vânzării de produse, oferite cumpărătorului pentru a asigura funcționarea respectivului produs. În cazul unui service laptop București, definiția ar suna puțin altfel, ar fi mai detaliată. Ar cuprinde și termeni precum profesionalism, calitatea serviciilor etc.

Putem avea grijă de laptop până când…

Laptopul dumneavoastră poate fi al oricărui producător – noi îi putem asigura funcționarea și îi putem crește speranța de viață. Suntem în București, între Piața Universității și Piața Unirii, așa că deservim un ansamblu de servicii pentru clienți din întreaga Capitală.

Putem avea grijă de laptopul dumneavoastră – am scris anterior despre faptul că îndeplinim criteriile de alegere a unui service din oraș. Ni-l puteți lăsa în grijă în drum spre casă sau spre serviciu, ne puteți accesa ușor, fără programare. Vom face aceste lucruri până când laptopul se stinge… definitiv.

Apropo: cât este cazul să trăiască un laptop? Care este speranța de viață?

  • Cât a unui om, zeci de ani? Este imposibil! Zece ani înseamnă o eră!
  • Doi ani, cât durează garanția? Pare a fi foarte foarte slab calitativ…
  • 5-7 ani ar fi o medie aprobată de majoritatea celor care au laptop acasă.
  • De ce laptopurile trebuie înlocuite cu altele după câțiva ani?

Până și 5 ani este puțin, însă, având în vedere cât de repede se schimbă tehnologia, cât de fulgerător evoluează, este posibil ca uzura morală să o întreacă pe cea fizică atunci când este vorba de laptopul dumneavoastră. Este posibil să nu vă mai placă sau să aveți așteptări prea mari de la el. Este posibil să doriți chiar dumneavoastră un laptop nou, cu specificații mai bune, chiar dacă laptopul actual este îngrijit și funcțional.

Desigur, la evoluția tehnologică de care știm cu toții se adaugă și strategiile de marketing ale producătorilor și comercianților, care nu oferă pe tavă toate inovațiile pe toate laturile la un preț accesibil. Unele laptopuri sunt create pentru folosirea funcțiilor și aplicațiilor de bază, altele sunt create să reziste la forțare și să cedeze mai târziu.

Un rulaj consistent este, oricum, de preferat pentru ca ce iese din fabrică să fie potrivit, măcar pentru câțiva ani, la noile cerințe de software, de internet etc.

Software-ul influențează hardware-ul

Software-urile au parte de update-uri care, la un moment dat, implică și update-ul hardware-ului. Adică a componentelor laptopului dumneavoastră. În mod inevitabil se va ajunge la schimbarea componentelor cu altele mai noi. Un exemplu simplu și des întâlnit: înlocuirea HDD cu SSD, dacă laptopul dumneavoastră nu are SSD deja.

 

Ca orice produs electronic destinat utilizării zilnice, laptopul are viață limitată.

 

Ce bine că laptopul poate funcționa un termen îndelungat dacă aveți grijă de el!

 

Reformulăm: dacă ne lăsați să avem noi grijă de el.

 

Dacă îl aduceți la service laptop București.

Articole recente din blogul Service Laptop: