Calea Călărași 34

București

}

Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sâmbătă: 10:00 - 14:00

Ce să vă preocupe la laptop mai întâi

de | ian. 30, 2019 | Sfaturi service

Dacă nu stăpâniți domeniul tehnologiei sau domeniul IT&C, având formație și preocupări profesionale exclusiv umaniste, este în regulă să solicitați mai des informații despre laptopul dumneavoastră, pe internet sau chiar apelând la un service laptop București. Ce să vă intereseze la laptopul pe care îl aveți în primă fază și ce puteți lăsa pe mai târziu?

 

Aflați din ce se compune laptopul dumneavoastră

 

Placa de bază este o componentă de importanță crucială pentru laptop, iar defecțiunile acesteia sau amenințările iminente la adresa acesteia (precum lichidul vărsat pe laptop) sunt întotdeauna lucruri care nu suportă amânare și care necesită un drum urgent la service. Placa de bază conține conexiunile electrice la care celelalte se conectează.

O altă piesă componentă fără de care nu se poate folosi niciun laptop este hard disk-ul (HDD, înlocuit mai nou, cu SSD, deci solid state drive). Față de HDD, SSD-ul prezintă evoluții mecanice și de viteză. Display-ul, tastatura, porturile USB sunt și ele importante, sunt indispensabile, dar nu contează chiar atât de mult precum cele două piese descrise mai sus.

Apropo de porturile USB: conectorii recenți USB type-C este o formă constructivă care rezolvă multe dintre neajunsurile celor type B sau type A. Tipul C permite o viteză de transfer de informație mult mai mare, deși nu poate depăși limita tehnică a laptopului.

Așadar, nu vă puteți limita numai la a afla ce laptop aveți prin dobândirea de cunoștințe despre componentele actuale. Pentru a avea o imagine de ansamblu, este recomandat să aflați și dacă în componența laptopului aflat în posesie se află și vârfuri tehnologice sau tehnologii depășite.

 

Lucruri de făcut în cazul unei defecțiuni urmate de drumul la service

 

A cunoaște laptopul este numai unul dintre lucrurile care trebuie să vă intereseze la acesta. Suplimentar, trebuie să vă intereseze buna funcționare a acestuia și asigurarea condițiilor optime.

Ventilația corespunzătoare, încărcarea completă fără abuzarea mufei de încărcare, apucarea acestuia întotdeauna cu ambele mâini și niciodată de display, ștergerea de praf și de murdărie cu produse special concepute ș.a.m.d. sunt exemple de bună practică. Manierele greșite de manipulare și utilizare a laptopului sunt disponibile într-un articol anterior scris de noi.

Dacă, în timp sau din accident, ori din cauze necunoscute, laptopul nu se mai aprinde, se încălzește fără măsură, scoate zgomote nenaturale, scoate scântei, afișează anumite pete sau dungi pe ecran, atunci trebuie să veniți la Service Laptop București pentru control și/sau reparație.

Un alt lucru de făcut în cazul unei defecțiuni este de a apela la tehnicienii de service pentru un control, o curățare profesională sau pentru înlocuirea unei piese (spre exemplu placa video, dacă nu este integrată în placa de bază) pentru performanțe mai bune. Pentru ca laptopul dumneavoastră să vă mulțumească efectiv.

Ideea nu este să vă preocupe ceva cu prioritate la laptop, ci să vă preocupați la modul general de un produs extrem de complex, pe care îl folosiți pentru atât de multe lucruri și pentru care ați plătit.

 

Articole recente din blogul Service Laptop:

Recomandăm servirea laptopului la temperatura camerei

Pe durata iernii, o constantă este frigul și numai luarea de măsuri face ca frigul să nu devină o problemă. Dacă vă îmbrăcați bine, dacă beți ceaiuri calde și dacă, într-un cuvânt, aveți grijă să nu înghețați și să nu răciți, tot așa trebuie să vă preocupe și laptopul dumneavoastră. În caz contrar, nu vă veți servi de laptop, ci veți ajungeți la Service Laptop București.

citiți mai mult

Laptopurile și paradoxurile lor

Deși apar frumos în poze alături de un laptop, animalele de companie nu au ce să caute lângă un asemenea produs electronic. Nici cana de ceai sau cu vin fiert nu își au locul aici, pentru că noi, Service Laptop București, vedem foarte bine unde ajunge conținutul lor și ce ravagii poate face lichidul respectiv.

citiți mai mult