Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

5 gesturi mici prin care faceți laptopului o mare favoare

by mai 21, 2020Sfaturi service

Când utilizați laptopul faceți anumite mișcări și aveți anumite obișnuințe. Deși aveți grijă de laptop suficient de bine, există câteva detalii pe care le omiteți. Suntem aici să vă amintim de câteva chestiuni legate de funcționarea mai bună și mai îndelungată a laptopului. Faceți câteva gesturi simple și felicitați-vă pentru faptul că ați ținut cont de ele. 

Laptopul trebuie să fie un mijloc de informare, de socializare, de divertisment sau unul de lucru, mai puțin o sursă de stres și de cheltuieli. Dacă doriți să reduceți numărul de probleme specifice precum și gravitatea acestora, folosiți laptopul astfel:

Deschideți laptopul cu două mâini

Nu cu o mână și un cot, nici cu două degete, ci cu două mâini întregi care să apuce bine atât partea cu tastatura, cât și partea cu display-ul. Evitați să îl apucați doar cu o mână ca să îl mutați. Folosiți ambele mâini fiindcă orice forțare, mai ales repetată, duce la deteriorarea mai rapidă decât în mod normal și la drumuri mai dese la service.

Depărtați toate lichidele de laptop

Deși e de evitat, puteți sta cu cafeaua la birou, sau cu un pahar, o cană, cu termosul și așa mai departe, dar numai dacă îndepărtați recipientul cu lichid puțin mai mult decât în mod obișnuit. Mutați-vă tot ce aveți de băut la margine de birou, în timp ce laptopul să fie măcar la mijloc sau chiar spre marginea opusă.

5 gesturi mici prin care faceți laptopului o mare favoare

Amintiți-vă de ce i se spune încărcător

Laptopul este făcut să fie încărcat, descărcat și iar încărcat. Conectarea continuă a încărcătorului transformă efectiv laptopul într-un PC mai mic, imobil. Odată bateria încărcată, motivele pentru care încărcătorul rămâne conectat dispar. Dacă singura modalitate de a folosi laptopul este de a îl menține cuplat la o sursă de energie electrică, bateria trebuie înlocuită.

Ștergeți în mod regulat laptopul de praf

Bineînțeles că îndemnul este să apelați la service pentru o curățare profesională a laptopului de două ori pe an. De la noi, Service Laptop, puteți beneficia de instrumente specifice, de specialiști de service rutinați în a elimina firele de praf de pe circuite și din spații la care dumneavoastră nu puteți ajunge din exterior oricât ați încerca.

Folosiți laptopul la temperatura camerei

Vara, pe caniculă, un laptop ținut prea mult afară va funcționa mai greu, crescându-i riscul de scurtcircuit sau de suprasolicitare a anumitor componente la care va scădea durata de viață. Iarna, la zero grade sau sub, laptopul se răcește foarte mult, iar atunci când este scos la căldură va funcționa mai greu până se încălzește. Dincolo de asta, există riscul de condens.

Considerați că este greu să țineți cont de aceste lucruri, sau este ușor? Noi credem că este ușor – dacă acordați puțin timp și puțină atenție. Aici, pe blog, regăsiți cu ușurință și alte sfaturi privind folosirea și întreținerea laptopurilor, indiferent de marcă, model sau specificații. Pentru orice întrebare suplimentară sau pentru o lucrare de service laptop în București, nu ezitați să ne contactați.

Articole recente din blogul Service Laptop: