Calea Călărași 34
București

}

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: închis

Ce riscați dacă achiziționați un laptop second hand

by oct. 5, 2019Utile

Dacă bugetul v-a permis doar un laptop second hand, așteptați-vă să apelați la service mai des sau mai repede. Din fericire, noi, Service Laptop, suntem pregătiți să intervenim.

 

Second hand înseamnă mai aproape de service

 

Și laptopul luat la mâna a doua beneficiază de garanție, însă după expirarea acesteia și dacă nu acoperă defecțiunea, să vă așteptați la funcționarea deficitară și la drumul de urgență către service. Faptul că laptopul a mai fost folosit înainte de a intra în posesia dumneavoastră înseamnă că durata de viață a pieselor componente este deja mai scăzută.

Dacă la un laptop nou cumpărat se pot repara piesele componente defecte, la un laptop revândut și cumpărat de dumneavoastră la second hand, crește frecvența cazurilor în care piesa vătămată trebuie înlocuită cu alta. Efectiv, apare mai des în situația în care nu mai avem ce repara.

Desigur, și laptopul abia scos din fabrică poate suferi un șoc mecanic sau electric serios și poate suferi primele înlocuiri de piese foarte repede, dar probabilitatea ca acest lucru să se întâmple la laptopurile uzate anterior rămâne mai ridicată.

 

Laptopul SH este de calitate bună, dar uzat

 

De regulă, un laptop se cumpără second hand dacă are specificații mai bune, care la nivel de produs nou costă suficient de mult. Vârfurile de gamă de acum câțiva ani sunt cele mai bune candidate la categoria „laptop sh”.

Ca o paranteză: și laptopul pe care l-ați cumpărat nou și pe care îl folosiți de ceva vreme se numește second hand. Numai dacă l-ați fi achiziționat, desfăcut, pornit de probă și închis, s-ar fi numit refurbished și ar fi avut piesele precum tastatura, display-ul, placa video, placa de bază ca noi, aproape noi.

Revenind la nevoia de a ne apela cu referire la produsul la mâna a doua, dorim să vă reamintim că laptopurile au viață limitată. Ca orice echipament IT, partea hardware, supusă proceselor de funcționare, își pierde treptat proprietățile și starea optimă, supraîncălzindu-se, reacționând mai greu sau deloc sau funcționând arbitrar, ignorând comenzile utilizatorului.

Ce riscați dacă achiziționați un laptop second hand

Aducem toate reparațiile posibile pentru laptop

 

Cu cât aceste probleme fac ca laptopul să funcționeze cu pauze, să afișeze lucruri pe display, să scoată sunete inconfortabile sau să se stingă singur din senin, cu atât veți dori să apelați la ajutorul specialiștilor de service sau să achiziționați un alt laptop.

Decât să încercați reparația în regie proprie și poate mai mult să stricați, decât să apelați la ajutorul unei cunoștințe și reparația să țină foarte puțin timp, mai bine apelați la un centru de service, adică la profesioniști cu experiență și cu instrumente specifice de lucru.

Noi suntem aici să facem tot posibilul pentru prima variantă (reparația) sau să vă sfătuim să apelați la cea de-a doua (înlocuirea de piese sau achiziționarea altui laptop). Interesul nostru este ca intervenția noastră să nu fi fost în van; avem și noi mândria noastră de a face lucrurile bine, chiar și în cazul laptopurilor vechi și uzate.

Articole recente din blogul Service Laptop: